Siste poster

tirsdag 2. september 2008

Björk sier i fra hvor skapet skal stå

For omtrentlig halvannen uke siden gikk artisten Björk ut mot en islandsk avis grunnet en artikkel hvor de gir programmerer og lydtekniker Valgeir Sigurðsson æren av være mannen bak alle arrangementene på Björks album
"Vespertine" fra 2001.

Åpenlyst lei av alle misforståelser omkring hvem som egentlig står bak de ulike arbeidsoppgavene i produksjonen av platen, gir artisten på sin egen hjemmeside en grundig forklaring av situasjonen, samtidig som hun lister opp mulige årsaker til at journalister til stadighet gir uriktig kreditt til antatte bakmenn.

Blant annet setter Björk spørsmålstegn ved hvorfor allmennheten vanligvis antar at det er en mann som sitter bak spakene i studio. Her viser hun til et eksempel med elektronika-artisten M.I.A., som fikk oppleve sjåvinismen på nært hold da websiden Pitchfork uriktig gav uttrykk for at det måtte være hennes musikalske partner Diplo som stod bak produksjonen av M.I.A.'s album "Kala".

Som lyttere får vi bare ta i mot oppfordringen fra Björk om å lese credit-listen i albumets booklet før vi gjør oss antagelser om hvem som står bak arrangementer, programmering, lydteknikk og produksjon. Det er mulig jeg er helt på ville veier nå, men det kan jo til og med hende at det skjuler seg et kvinnenavn der.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails