Siste poster

søndag 23. mai 2010

LOST er et skrubbsår

I morgen er det over.

Og det er egentlig helt greit. Mitt forhold til LOST er litt som elsk/hat-relasjonen jeg har til skrubbsår. Når du først får såret, som et resultat av et plutselig fall, oppleves et brått og uventet adrenalinkick. Såret er nytt og ferskt, mange spørsmål dukker opp, om hvorfor du fikk det, og hva som egentlig skjedde. Datt du av sykkelen? Hvorfor klarte du ikke å ta deg for med hendene?

Så setter du plaster på, og ting roer seg. Kanskje klør det litt i ny og ne, men det kan du leve med. Spørsmålene forsvinner. Alle har tross alt sett et plaster før.

Såret begynner å gro. Du tar plasteret av, og sitter tilbake med tykke skorper. Nå begynner det å klø for alvor, og menneskene rundt deg begynner å kommentere på hvor oppslukt du er av dette ubetydelige såret.

- Ikke ta på det!, sier de.
- Det blir bare verre!
- Du burde holde deg unna. Det blir ikke bedre av du klør på det!
- Ikke ripp opp i skorpene!

Mange blir lei av å se deg pille på såret hele tiden, og prøver å dreie samtalen over på andre ting. Til slutt begynner du å bli mett av hele greia selv. Du vender stadig tilbake til såret, bare for å oppdage at du er tilbake på null hver hver gang du klorer på det. Det blir ikke bedre, men det blir ikke verre heller.

En dag ser du at såret nesten er helt grodd. Bare en liten skorpe henger så vidt fast. Klamrer seg til den friske huden som en parasitt. Du bare må ta den av. Du er nesten i mål nå.

Alle skrubbsår gror heldigvis, men de riktig store etterlater seg ofte et arr.
LOST er et skrubbsår, men i morgen er det over.

Hurra.


5 kommentarer:

kari sa...

SV: Da får vi håpe slutten er bedre enn du tror :P
hvor ser du alle episodene hen egentlig? :)

Thea Sofie sa...

Alle episodene finner jeg på det store internettet:) Så snart en ny episode har vært vist i USA kan man laste den ned via diverse lumske nettsteder med trøblete historie ;)

Men sånt skal man jo ikke snakke høyt om, og TV Norge ligger jo ikke så langt bak i løypa de heller.

Eileen sa...

Tusen takk Thea!

Marita Bliss sa...

Hahaha, genialt.
Om jeg ser siste episode nå, kommer jeg til å skjønne mer eller mindre enn du som har sett det meste? Gidder liksom ikke se noe mer av det x)
Kanskje du kan gi meg en sammendrag en gang :)! Hihi.

Thea Sofie sa...

Avslutningen var litt kjip, og gir nok verken mer eller mindre mening uansett hvor mange eller få episoder du har sett fra før :P

Leser på diverse forum at det muligens kommer noen dvd'er senere som skal forklare litt mer av øyas mysterier.

Skal lage en post om siste episode etterhvert, men for å si det kort: Hvis du ser på serien pga historien, blir du skuffa. Ser du på serien pga karakterene, er slutten fin.

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails