Siste poster

tirsdag 22. desember 2009

Pernille og Mr. Nelsons liste over alternative julegaver for folk som er ute i siste liten.

Tirsdag. Det snør fortsatt. Pernille og Mr.Nelson begynner å kjenne panikken komme snikende. For til tross for hellige løfter om en fredelig førjulstid og gaveinnkjøp som skulle vært unnagjort tidlig i desember, glimrer enkelte presanger med sitt fravær. Pernille hytter med nevene og skylder på postverket, mens Mr. Nelson klør seg noe mer behersket i hodet og undrer seg over enkelte amerikanske nettsiders seriøsitet.

Men selv om Posten må få sin del av skyllebøtta, er ikke Pernille og Mr. Nelson helt uten innvirkning på gavemangelen. Iherdig knasking av pepperkaker, tenning av lys og spising av sveitsisk førjulssjokolade har nemlig villledet dem bort fra julas viktigste oppgave: julegaveinnkjøpene.

En del av skylden må dessuten legges på overfylte butikker og kjøpesentre, samt det faktum at Pernille fikk skrekken etter å ha stått i kø på Platekompaniet en dag ganske tidlig i desember.

"Vi har bare en dag igjen, Pernille", hulket Mr. Nelson over gløggen denne tirsdagskvelden, 22. desember. Hans distinkte amerikanske r'er druknet nesten blant rosiner og grovhakkede mandler. Pernille trøstet som best hun kunne, selv om motet forsvant bare ved tanken på å bevege seg utendørs for gavehandel på selveste lille julaften.

"Ikke fortvil, Mr. Nelson", sa hun, og tørket solbrillene hans tørre for tårer. "Vi må bare tenke alternativt!"

Mr. Nelson tittet opp fra gløggkoppen. "Alternativt?" Pernille nikket entusiastisk, ikke så rent lite overrasket over sine egne gode formuleringer. Mr. Nelson sufset og tok en pepperkake til. "Men hva er alternativt, Pernille?"

Det kunne ikke Pernille svare på sånn på stående fot, men sammen utarbeidet de en kort liste som skulle inneholde noe for alle og en hver:

1.) Hjemmelagde karameller til søtmomsen. Er dessuten gøyalt å lage og veldig hyggelig å sysle med på lille julaften.

2.) Nødvendighetskurv. Kjøp en kurv og fyll med essensielle varer. Tannbørste, såpe, sjokolade, håndklær, skrivesaker, blader og andre ting som er kjedelig å bruke penger på selv.

3.) Abonnement på magasin eller avis. Ordnes raskt og greit via nettet. Fordel at man ikke trenger å gå ut i kulda.

4.) Gavekort på kino, med tilhørende invitasjon til å se "Avatar". Fikses også fort og greit på nettet. Ingen frysing eller kø involvert.

Da de var ferdig med listen var de begge riktig så fornøyde, sett bort i fra at Mr.Nelson var litt skuffet og snytt over at listen strengt tatt ikke var så alternativ. Men som Pernille påpekte da han gjemte seg bak solbrillene og furtet med en krumkake i munnviken; det får da være grenser for hvor pirkete man skal være, det er jo tross alt straks jul.

1 kommentarer:

Jakob sa...

Du skriver svært tilstedeværende!

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails