Siste poster

fredag 3. april 2009

[tomeito/tomato]

Det er ikke bare juryen for Nordisk råds litteraturpris som sliter litt med navnet til årets vinner, Per Petterson. Ved juletider i fjor fikk jeg selv erfare hvor galt det kan gå hvis man ikke henger med i svingene og staver navnet riktig, med de tilhørende s'er og son'er.

På ønskelisten før jul sto "Jeg forbanner tidens elv" og "Ut og stjæle hester" av Per Petterson, eller Per Pettersen som jeg hadde funnet det for godt å kalle ham da jeg tipset en av mine venner om hva jeg gjerne ville se under treet i år. Midt under julestria fikk jeg en telefon fra en forvirret bekjent som stod rådløs i bokhandelen i ferd med å foreta et gavekjøp til undertegnede. Den barmhjertige julenisse kunne fortvilet fortelle at bokhandlersken hadde fortalt at Per Pettersen slett ikke var forfatter, men en avdanket fotballspiller og trener med kallenavnet "Mr Frigg". Stemte det at det var denne mannen jeg ønsket en bok av?


Overraskelsesmomentet ved julegaven selvsalgt var ruinert grunnet denne navneforvirringen, og noe resignert måtte jeg innrømme at jeg ikke var så veldig interessert i denne "Mr Frigg", men desto mer interessert i å lese litteratur av høy kvalitet. Heldigvis ble katastrofen avverget i god tid før julaften, slik at Per Petterson tross alle odds befant seg under juletreet i innpakket utgave på julekvelden.

I etterkant av denne opplevelsen har jeg vært uvalig påpasselig med son'er og sen'er, selv om det viser seg at selv ikke det alltid er nok.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails