Siste poster

mandag 23. mars 2009

Kultfilm: Angel Heart

Hva får du når du krysser en detektivhistorie med en dose mystikk, to-tre teskjeer med voodoo, kyllingskrekk, en djevel med lange negler og Mickey Rourke? Svaret er en uvanlig thriller av en film: Angel Heart fra 1987.

Handlingen i filmen er lagt til New York anno 1955. Mickey Rourke spiller rollen som Harold Angel, en privatdetektiv som får i oppdrag å spore opp en mann ved navn Johnny Favorite. Opprdagsgiveren, den mystiske Louis Cyphre, mener at denne Johnny Favorite står i gjeld til ham, og ønsker å vite hvor mannen har tatt veien. Etterforskningen bærer Harold Angel av sted på en reise som drar han med inn i det okkultes verden,
med en enveisbilett til helvete.

Angel Heart er virkelig en liten skrue av en film. Den fremstår som en litt pussig blanding av ulike uttrykk, knyttet sammen av en dyster stemning. Mickey Rourke, som forøvrig nylig gjorde en fremragende rolletolkning i filmen The Wrestler (2008), er upåklagelig nyansert som Harold Angel, og Robert De Niro gjør seg godt som den stilige herren Louis Cyphre. Allerede før filmen ble sluppet på kino i 1987 vakte den stor stå-hei og mye oppstuss, hovedsaklig på grunn av en mye omtalt sex-scene som ble for drøy for amerikanere flest.

Hvis du ennå ikke har oppdaget Mickey Rourke, hvorfor ikke starte med Angel Heart?

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails