Siste poster

søndag 22. mars 2009

Historisk maksimalisme

I morgen, den 23. mars, slippes et album som utrolig nok er historisk i norsk musikksammenheng: Miss Harmonica er nemlig ute med sitt debutalbum "Champagne, Caviar and me", og blir med det etter sigende den første norske kvinnen som har skrevet alle låter selv og som spiller alle instrumentene selv på ett og samme album. Og her snakker vi heller ikke om litt stakkarslig klimpring på en sliten kassegitar. Miss Harmonica trakterer et imponerende antall instrumenter som blant annet inkluderer synter, gitarer, vokal, bass, trommemaskin, tamburin,kazoo og leker (!?).

Mens en del av meg jubler over at dette viktige albumet er ute, er det utvilsomt litt trist å måtte innse det faktum at vi måtte komme helt til tjuenullni før det blir gitt ut et album hvor en kvinne har hatt fullstendig kreativ kontroll. Egentlig er jeg mest fristet til å gå inn i en fornektende tilstand, stikke fingrene i ørene og rope "la-la-la-kan-ikke-høre-deg" når jeg konfronteres med dette faktum, og i skrivende stund håper jeg mest på at en eller annen besserwisser av en leser kan komme trekkende med et eksempel eller to på en kvinne som allerede har gjort det Miss Harmonica får til i morgen i det albumet slippes.

Uansett, hvis du tør å stirre maksimalismen i hvitøyet, ta en tur innom Miss Harmonicas Myspace og finn ut hva alt rabalderet dreier seg om, eller bedre, kjøp plata!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails