Siste poster

onsdag 21. januar 2009

Reisebrev fra Atlantis

Trodde du at Atlantis bare er en myte? Tro om igjen, Atlantis finnes. Jeg har selv vært der, i forrige uke, og det anbefales på det sterkeste dersom du er smålei av ferie til Apollos Blue Village, Bamseklubb og solbrente nordmenn på Viking-bar under Mallorcas nattehimmel.

Selve reisen til Atlantis var utvilsomt trivelig. Jeg slapp å irritere meg over dårlig beinplass på flyet og skrikerunger som sparker i seteryggen, og servicen var dessuten upåklagelig. Forfriskninger av ymse slag var alltid innen rekkevidde: frisk frukt, rent vann og et mindre måltid eller to dersom jeg skulle ønske det. Jeg fikk nyte reisen til øyriket uforstyrret uavhengig av terrenget vi la bak oss, men dersom det dukket opp noe spennende underveis som krevde min oppmerksomhet fikk jeg straks beskjed av vennlige serviceansatte, og kunne more meg over utsikten gjennom fartøyets vinduer.

Atlantis er ulikt alt annet du har sett før. Klesdraktene er fargerike, arkitekturen er fantastisk vakker, naturen er rik på dyreliv og utrolige vekster og blomster i alle mulige farger. Folket er vennlige, dog enkelte skeptiske til langveisfarende og vår påtagende uvitenhet. Som reisende utenfor en gruppe bør du være klar over at du absolutt vil vekke oppmerksomhet blant lokalbefolkningen, derfor anbefales det å oppleve området med ledsager. Tildeling av eventuell ledsager bli tatt hånd om i det du bestemmer deg for å gjennomføre reisen, uten ekstra kostnad i pris.

Som jeg fikk erfare, vil ledsageren guide deg gjennom Atlantis brokete historie, og hvis sammenhengen mellom begivenhetene til tider virker noe diffus og forvirrende, må du ikke fortvile. Reisen er utvilsomt trygg, jeg følte aldri at jeg var i virkelig fare selv om spenningen ved en ukjent sivilisasjon til tider fikk hjertet mitt til å banke i overkant fort.

Praktiske spørsmål, som veksling av valuta, kost og losji, og transport til og fra utflukter på
reisemålet, vil bli håndtert av din ledsager på tilfredsstillende vis. Du bør allikevel gjøres oppmerksom på at provisoriske løsninger kan forekomme, som en natt eller to under åpen himmel og lunsj i form av selvforsyning fra Atlantis' naturlige fruktfat.

Reisearrangøren har satt opp et tett program i form av en rekke spennende utflukter, og jeg vil anbefale å la ledsager velge hvilke utflukter dere skal ta for dere, for best mulig flyt i ferien. Atlantis er et stort område, og det vil være umulig å få med seg alt. Synd, men sant.
Som høydepunkter på reisen kan jeg nevne flåtetur nedover hovedelven, overlevelsescamp i jungelen, bading og lunsj på Solsiden, klapping av dverghester og overnatting under åpen himmel sammen med centaurene. Sistnevnte gav meg forresten litt blandede følelser siden
centaurene ikke er offisielle innbyggere av Atlantis, og det ble en del heving av øyebryn og denslags fra by-befolkningen, men ikke verre enn at jeg absolutt vil anbefale denne utflukten hvis du får muligheten til det.

Varigheten av reisen er fastlagt, og ligger på i overkant av 4 måneder i følge Atlantis-tid. Syns du dette høres vel lenge ut for en vinterferie i varmere strøk skal du imidlertid ikke bekymre deg. I følge Oslo-tid brukte jeg om lag fem dager på reisen, og da fartet jeg rundt uten å stresse, noe jeg mener er helt ideelt for en avkoblingsferie nå i vintermørket. Returen vil skje via Egypt, og et valgfritt antall netter i Luxor er dermed inkludert i prisen.

Lykke til, og god tur.
Reisen starter her.

3 kommentarer:

Marita sa...

Hm, er det mulig du faktisk ga meg lyst til å lese denne boken Thea ...?
Bravo sier jeg da, hadde jeg bare ikke evinnelig blitt distrahert av tv'en min x)

Sofie sa...

He he:) Fint at jeg kan inspirere i alle fall da, selv om det blir med tanken.

Bare kast den tv'n...eller vent, gi den til meg;)

Ultravoldens far sa...

Kreativt!

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails