Siste poster

fredag 19. september 2008

Zombie-tid

I mine øyne bringer høstmørket med seg den perfekte anledning til å krype ned i godstolen med et ullteppe, en kopp med din varme favorittdrikke, og ikke minst: en god zombiehistorie. Hvis du er litt blank når det kommer det godt zombie-lesestoff, eller rett og slett bare er skeptisk til hvorvidt levende døde er god underholdning eller ikke, har jeg funnet fram historien som muligens kan overbevise deg.

"The walking dead" er en amerikansk tegneserie, som siden 2003 har kommet ut på månedlig basis, og per i dag er serien oppe i 51 enkeltstående deler. For langlesing i høstmørket anbefales serien i innbundet utgave, hvor du får hele 12 deler samlet på et brett. Sjekk ditt lokale bibliotek, eller eventuelt Avalon og Outland som har godt utvalg i tegneserier.

Historien i seg selv revolusjonerer på ingen måte sjangeren: kort sagt handler det om en gjeng overlevende som kjemper for å opprettholde sin eksistens som vanlige dødelige etter at største-parten av verdens befolkning har blitt omgjort til zombier av ukjent grunn. Det som derimot gjør denne historien enestående i mine øyne, er måten den fortelles på, og forfatterens visjon om å skape en zombiehistorie som aldri slutter, en slags evigvarende zombiefilm i tegneserieformat som tar deg med videre og lar deg få se hva som skjedde etter at rulleteksten på filmen har sluttet og lysene i kinosalen har blitt slått på igjen.

Forfatter Robert Kirkman sier at ideen bak "The walking dead" nettopp var å gi leserne mulighet til å få alt det beste fra en zombiefilm trukket ut i en uendelig lang historie der man får se de ulike karakterene utvikle seg, modnes, leve og dø. Jeg mener at forfatteren har lykkes usedvanlig godt med sin ide, og det ville ikke forundre meg om selv lesere som i utgangspunktet vanligvis ikke har så mye til overs for zombier, også kan finne en favoritt i Kirkman. Seriens langtrukne natur gir nemlig plass for mye mer enn halsbiting og søvninge grynt fra halvråtne daudinger.

Heldigvis.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails