Siste poster

onsdag 17. september 2008

Konspirasjon og mystikk

Serieskaperen J.J Abrams står bak suksessfulle tv-serier som "Felicity", "Alias" og "Lost", og er nå aktuell med sin fjerde serie kalt "Fringe". Det er langt i fra noen hemmelighet at jeg tidligere har hatt store problemer med å løsrive meg fra det mystiske Lost-universet, og jeg ser nå med forventning frem til å finne ut hva slags underfundigheter Abrams har å by på i sin nye serie.

Selv hevder han at "Fringe" er inspirert av serier som "X-files" og "The Twilight Zone", og sjangermessig vil jeg si at dette kan kalles sci-fi så vel som action-drama, for dem som blir klokere av slike merkelapper. Så langt har jeg bare sett pilotepisoden som varer i drøye halvannen time, og i god J.J Abrams stil sitter man som seer igjen med flere spørsmål enn svar. Det aner meg at episodene fremover vil inneholde flere twists and turns enn man kan telle på to hender, så her gjelder det bare å henge med i svingene.

Hvis du er en av dem som har en detektiv i magen er forøvrig nettsidene til Fox spekket med materiale som gir deg muligheten til å utforske Fringe-konspirasjonen på egenhånd. Her kan du finne ledetråder og avdekke nye sammenhenger i Fringe-universet. Eventuelt kan du enkelt og greit bare se episodene etterhvert som de kommer, som for oss norske seere forøvrig kun er tilgjengelig via nettet, så vidt jeg vet.

Jeg tror uansett at jeg dropper detektivarbeidet i første omgang, og lar episodene som kommer tale for seg.

2 kommentarer:

zagabå sa...

Jeg har også sett piloten. Vet ikke helt om den fanga meg helt, men man kan vel ikke si noe for sikkert før en har sett en 3-4 eps. Det var ihvertfall en utrolig kul åpning aå eps 1! :-)

Ben sa...

Piloten fikk meg til umiddelbart å starte bittorrent klienten min. Gleder meg til å dykke ned i denne serien. La oss håpe den holder seg til noen få sesonger og ikke dras ut i det uendelige.

En mellomting mellom Firefly sin solosesong og Dallas & CO sine tusener av episoder hadde vært fint.

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails