Siste poster

fredag 11. desember 2009

Portal mot stjernene

Det finnes mer enn en måte å zoome inn i verdensrommet på. Den til tider nokså irriterende Stargate franchisen ekspanderer nemlig stadig, og siste påfunn fra serieskaperne Brad Wright og Robert C. Cooper, er nok en spinn-off serie som har fått det betegnende navnet Stargate Universe. Ikke overraskende møter vi her en gjeng med romutforskere som strever med å returnere til jorden etter en ikke helt vellykket tur gjennom stjerneportalen, som vi kjenner så alt for godt fra tidligere serier.

Stargate Universe gikk på luften på Sci-Fi Channel i USA i oktober i år, og i alt 20 episoder er planlagt for den første sesongen. Her hjemme kan vi nok foreløpig se langt etter mulighetene for å få serien inn via norske kanaler, men Viasat 4 har tidligere sendt både Stargate SG-1 og Stargate Atlantis, så overraskende vil det ikke være hvis de kaster seg på Universe også.

Inntil videre forholder jeg meg uansett noe avventende, samt noe skeptisk, men ikke helt uvillig til å gi det et forsøk.

Er det sci-fi, så er det sci-fi.

7 kommentarer:

maritaBliss sa...

Så masse på Stargate når jeg var liten, så jeg får vel se om jeg får med meg detta og når det kommer :)

Sofie sa...

Har sett mer Star Gate enn jeg har hatt godt av tror jeg ;) Er rett og slett litt fed up. Men så lenge jeg slipper "MacGyver" er det egentlig greit..!!

Morten sa...

SG univers er ikke spesielt gøy enda. Forhåpentligvis så satser de på mange sesonger og derfor bruker lang tid på å starte igang.

Mcgyver er med i noen episoder. De bruker ofte transport steinene (som får 2 "sjeler" til å bytte kropp. Dette er måten de kommuniserer med jorden på).

Men denne serien er mye mer "end of the world" tenkning. I nesten hver episode er det noe som må løses, ellers dør alle. Ekstremt lite andre levende vesen.

Alle som liker SG:1 og SG:A vil mislike SG:U sånn som det er hittil i serien. Hvis dette fortsetter gidder ikke mange å se videre på denne serien.

De som har sett SG:A husker godt den verste rollen i serien, teyla emmagan ("my people". SG:U består av av nesten bare slike roller. Dette er rett og slett, til dette tidspunkt, en kriminelt dårlig serie som ødelegger for de tidligere gode seriene.

Den beste forklaringen jeg kan gi på serien er at det er et sammensurium av mennesker som ikke greier å kontrollere en eneste følelse. Det er blitt en grineserie hvor det eneste som skjer er at folk griner og krangler med hverandre. At handlingen ligger på et romskip er det enste som gjør at det er en sci-fi serie.

Jeg har sett 10 av episodene (det er laget 20) og er ikke sikker på om jeg gi å se de neste 10 før jeg vet hvordan den utvikler seg. Jeg ser ikke på sci-fi serier for å se dårlige rollefigurer og skuespillere brette ut følelseslivet sitt. Det er 0 scener som involverer noe god kriging. Det er grinetryner som har håndgemeng. Der stopper det.
Desverre bortkastet tid for det meste, sikkert mye som SG:Infinity.
Noen andre som har noen andre tanker om denne nye serien?
Og hvorfor ikke like Macgyver. Han gir i det minste serien en dose humor. Der Teal'C er den seriøse, men morsom på sin måte, så er mac-attack en morsom klovn. Men i SG:U er han veldig gammel :)

Sofie sa...

Dette var ikke særlig oppmuntrende...Er ikke spesielt interessert i å bare se grinetryner, men humor a la MacGyver i SG-1 har jeg heller ikke mye til overs for.

For platt.

Hadde håpet det skulle ligne mer på realismen i Battlestar Galactica, men det er kanskje å håpe på for mye.

Nå liker jeg verken SG-1 eller Atlantis noe særlig, så kanskje Universe faller i smak alikevel?

Morten sa...

Personlig har jeg alltid synes at BS:galactica har vært for mye av en drama serie, men med herlige kampscener. SG:U er mer drama enn BS:G, ingen av kampene (bortsett fra eksplosjonene i første episode, men det er et ekstremt unntak og er nesten bare irriterende. Der gir de en tidligere junior i SG:1 en rolle som angriper av "basen" til menneskene.

Du er nok ute etter en drama serie i verdensrommet, da treffer du kanskje ganske bra. Hvis du er ute etter action så er det skivebom av dimensjoner.

Psyologisk drama ombord på et romskip. Hvis du liker det på den måten, anbefaler jeg deg at du går inn på http://www.surfthechannel.com/show/79687.html her ligger alle episodene. Da kan du jo gjøre deg opp en egen mening på det.

Anonym sa...

Så akkurat i reklamen at Stargate Universe kommer på viasat4 fra MARS 4!!! :))

Anonym sa...

MARS 5**

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails