Siste poster

fredag 13. mars 2009

Blå favoritt

I dag har jeg vært gjesteprogramleder på Kanal Klang, RadiOrakels beste musikkprogram, og en av de faste postene på programmet er den såkalte "Ukas favoritt". Her presenterer programlederne den låta de har har elsket mest i uka som har vært.

Det å velge en låt viste seg å være ganske enkelt. Det har seg nemlig slik at ipoden min går på repeat på et spesielt album nå om dagen mens jeg drømmer om sol, grønt gress, bading, sykling, lange, lyse kvelder og alt som hører sommeren til. Men det å skulle begrunne låtvalget krevde noen runder i den berømmelige tenkeboksen.

Årsaken til det ble så vanskelig å komme opp med en begrunnelse for valget mitt, er at det ligger så mye mer bak min ukas favoritt enn at jeg bare har hørt mye på denne låta den siste uka fordi jeg syns at den er fin. Etter å ha tenkt litt så har jeg kommet fram til at min ukas favoritt handler om et ønske om å utfordre et slags paradoks i min musikksmak. Paradokset går som følger:

1. Jeg liker ikke rock.
2. Jeg liker ikke merkelapper.

Også er det jo en gang slik at det ligger i paradokset natur at det gjerne inneholder et snev av sannhet. Og sannheten for meg her er at jeg ikke liker rock, men at min "Ukas favoritt" allikeveler en låt av et band som gjerne puttes innenfor rockesjangeren. Og, tross for at jeg ikke liker merkelapper, har jeg blitt ganske begeistret for dette bandet nettopp fordi det utfordrer hva rockebegrepet skal/kan/bør inneholde.

Med det sagt, så er det vel på tide å røpe at min ukas favoritt er Fleet Foxes og deres fantastiske låt "Blue Ridge Mountains". Hele den siste måneden egentlig, så har jeg hørt usaklig mye på Fleet Foxes debutalbum, som rett og slett bare heter Fleet Foxes, og den låta jeg har valgt ut som "Ukas favoritt" er kanskje ikke den man typisk vil trekke frem hvis man ønsker å smitte noen med Fleet Foxes-feberen, men det er jo heller ikke intensjonen for meg her i dag.

"Blue Ridge Mountain" er en sånn låt som bare vokser og vokser på meg, og min store drøm for sommeren er å stå på Hovefestivalen (Fleet Foxes er jo nylig bekreftet som en av de store navnene på festivalen der i år), og bare se sola gå ned over sørlandets skjærgård mens Fleet Foxes spiller nettopp denne låta.

Jeg tenkte å bare lukke øynene nå og drømme meg litt bort. Det burde du også, hør på barokk-pop-indie-rock-folk-bandet Fleet Foxes og "Blue Ridge Mountains".

2 kommentarer:

ukas-idiot sa...

Denne er forresten mye morsommere enn FailBlog http://www.unnecessaryquotes.com/

Sofie sa...

Lolz!

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails