Siste poster

lørdag 28. februar 2009

Nostalgisk tilbakeblikk: KORN

Jeg var 16 år. Magen full av sommerfugler, kvalm, men allikevel glad. Håret mitt var dramatisk farget svart. Ikke særlig vakkert, men en nødvendighet mente jeg. Jeg satt på bussen, nesten bakerst, Dr. Martins på føttene, mange tanker i hodet. Gikk av ved hotellet, kjøpte et blad som jeg stappet i veska, sminket øynene mine svarte og tenkte at verden er kjedelig.

På vei ned mot brygga traff jeg de andre. Kjente dem egentlig ikke, visste at de hadde båt, visste at kvelden var ung selv om klokka snart var halv ni, visste at de likte musikk jeg aldri hadde hørt om, visste at de kjente navnet mitt, men ikke så mye mer.

Det blåste småsurt da vi kravlet opp i båten. Jeg kjente meg noe utilpass, som om jeg var flue på veggen i et rom jeg ikke var invitert inn i. Den ene av dem var en innelukket type, men smilte skjevt til meg da han dro motoren i gang. Jeg smilte litt tilbake, tenkte på rommet mitt hjemme, tenkte på kveldsmat, tenkte på stua og sjokolade i en liten skål på bordet, tenkte på leggetid og lørdagsfrokost.

Jeg forsøkte å se båtvant ut. Lot vinden rufse til mitt nyfargede hår. Ønsket at jeg hadde tatt den varme jakken.

Det klirret da vi gikk i land, klirret mens vi fant oss en passende flekk på svaberget, klirret til lyden av en gettoblaster. Flere andre hadde funnet veien hit. De var ukjente, mange sortkledde, jenter med uvante hårfarger og ringer i nesene. Hardt sminkede øyne. Og jeg, verdensvant i mitt flagrende skjørt, like fremmed for dem som de var for meg, like mystisk, like mektig.

Jeg snakket ikke så mye. De andre lo og hylte, uvant tøffe, uvant bestemte. Jeg så dem som en masse, et grovt flyt av farger, hender, klemmer, metall og bastante tanker. Jeg lot meg rive med.

Soundtracket til mitt liv denne sommeren kom i form av KORN og singelen "Freak on a leash". 1999. Jeg var seksten år. Nyfarget hår, drømmer uten hemninger. En verden for mine føtter.

KORN - "Freak on a leash"

1 kommentarer:

gauteandersen sa...

Hey! Jeg fant deg via Googles Blogsearch, og du har en fet blogg, med et fett navn - Paapp :) Hørte faktisk på radio orakel på fredag tilogmed!

Ser frem til flere poster!

-gaute

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails