Siste poster

mandag 2. februar 2009

Mikkel Rev rasker over isen

Revejakta er over.
Først et halvt år etter at folk flest lot seg lokke til kinosalene for å se filmatiseringen av Ingvar Ambjørnsens skildring av det sene 70-tallets håpefulle hippie-idealister, har jeg selv fått somlet meg til å la blomster og batikk utfolde seg på skjermen i min egen stue.

Det var med en ikke ubetydelig mengde uvilje jeg gikk ut fra min lokale utleieforhandler med "Den siste revejakta" i hendene, men etter en lang lørdag på jobb i underbemanningens navn og med minimalt med søvn på øyet etter en canadisk-walisisk vennefest kvelden før, trakk reven det lengste strået i sterk konkurranse med landsløse gamle menn. Uviljen jeg følte på da jeg tasset hjemover i snøslapset stammet i hovedsak fra en mild avsmak på velbrukte norske skuespillere, i kombinasjon med minimal begeistring for filmens tøvete trailer som herjet på de kommersielle tv-kanalene da reven ble sluppet på kino sent i august i fjor.

Godt og vel tjue minutter og elleve smågodtbiter ut i filmen forstod jeg at jeg hadde gått i den klassiske fella med å skue hunden på hårene. Den famøse vannseng-scenen som hadde fått meg til å riste oppgitt på hodet i irritasjon da jeg så filmtraileren, viste seg forbausende nok å være langt fra representativ for filmen som helhet. Jeg lo (humret). Jeg gråt (småsukket). Jeg gjemte ansiktet i hendene og nektet å se da en vestkledd mann ved navn Glenn fikk smake sin egen medisin på det mest brutale vis. Jeg så til og med på ekstramatriellet i form av bloopers og en alternativ slutt som strengt tatt verken var en slutt eller et alternativ, uten at filmopplevelsen ble forsuret av den grunn.

Note to self: Husk å aldri skue hunden på hårene. Selv en skabbete hund kan være hyggelig selskap.

2 kommentarer:

Anja sa...

Rimelig brutal slutt! Gjemte meg godt vekk jeg og. Det rare er at jeg har lest boka men jeg huska ingenting av den når jeg så den.. Vel det er vel alderen som slår inn. Syntes filmen var bra jeg og:)

Bjørn O. sa...

Dette fikk meg til å tenke på noe trist. Jeg brukte nesten to timer av livet mitt på å se Switch...! Herregud, jeg skal ikke gå inn på detaljer, fordi det fortjener ikke filmen! Råd skal du hvert fall få, om du ikke har fått i samme revefella, ikke se Switch.

Notis: Se Den Siste Revejakta. (er på en kinoboikott, så henger litt etter...)

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails