Siste poster

fredag 5. desember 2008

En bloggers forbannelse

Etter snart fem måneder som mer eller mindre aktiv blogger, er det en ting som står krystallklart for meg: Det nytter ikke å bare sitte i et mørkt hjørne av leiligheten med sviende øyne etter et halvt døgn på nettet uten annen stimulans enn traktekaffe og bixit havrekjeks og tro at det holder å spy ut en enkelt blogginnlegg i ny og ne om Britney Spears og Mannen som elsket Yngve. Dette gjør deg ikke til en blogger. En virkelig blogger er du ikke før du i tillegg til å spre eder og galle over stort og smått et par ganger hver uke, også danner deg en egen liste over dine egne
favorittblogger.

Du må ikke komme her å tro at du kan blogge uten å lese andres blogger.

Samvittighetsfull som jeg er, har jeg virkelig gjort noen tapre forsøk på å tråle gjennom en hel rekke ulike blogger i søken etter min absolutte favorittblogg. Mang en sen kveld har blitt til tidlig morgen, og prosessen har gitt meg både såre fingertupper og såre øyne. I klokkeklar tro på at denne ene unike bloggen som vil få meg til å både le og gråte på en gang, som vil lyse opp dagen min, som vil fylle hodet mitt med visdom, som vil vekke mitt engasjement og gi næring til min interesse for de ubetydelige stemmers mening om stort og smått, kan finnes der ute et sted, har jeg til og med gått så langt som å ty til blogspot bloggenes "neste blogg"-funksjon.

Etter å ha brukt hele forrige måned på denne omfattende søkeprosessen, med det resultat at min egen blogg har blitt forsømt på det groveste med kun tre postede innlegg for november, sitter jeg igjen med lite annet enn traumatiske minner fra en svipptur innom en tvilsom blogg med utallige bilder av nett-klisjeen String-Emil og en sterk aversjon mot motebloggere.

Etter denne nedturen på nett er det bare ett sted å søke trøst.

Midt i all elendigheten oppdaget jeg nemlig en side som alltid får meg til å trekke på smilebåndet, som tilbyr både underholdningsnyheter og politikk, som forener humor og hverdagsfilosofi, som appelerer til dyrevennen i meg så vel som antropologen. Jeg bare sender ballen videre:

FAIL Blog

6 kommentarer:

Joakim sa...

Failblog var gull :)

Camilla sa...

Digger failblog! Har ledd mye der inne :)

Ultravoldens far sa...

LOL@Den bloggen ass. Sykt morsomt. Veldig bra din også, men kanskje du bør vurdere et nytt konsept? Føler du er klar for de store sakene.

Sofie sa...

Mulig jeg kommer til å bevege meg over til de store sakene etterhvert, men konseptet blir som det er.

For nå.

Men takk for tipset:)

ukas-idiot sa...

"Du må ikke komme her å tro at du kan blogge uten å lese andres blogger."

Det går helt fint skal jeg si deg.

Ultravoldens far sa...

Kommer det snart noe nytt, eller? Baby.

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails