Siste poster

tirsdag 28. oktober 2008

I can has art?


Dagbladet har i anledning kunstauksjonen LOLart i San Fransisco hostet opp en noe bleik artikkel om nettfenomenet LoLcats. Artikkelforfatteren omtaler fenomenet som "de gale kattene", og glimter virkelig til med sin inetsigende beskrivelse av LOLCats som "morsomme kattebilder med småsprø (og gjerne feilstavet) tekst".

Jeg bare rister på hodet, og oppfordrer alle til å brenne en utgave av Dagbladet og oppleve LOLCats slik de virkelig skal oppleves. På nett, mens du sitter i sofaen med pc'en på fanget. Er du av den mer gammeldagse typen kan du tvinne tommeltotter mens du venter på at LoLCat Colleckshun- boken skal sendes til deg i posten.

Get ready for some lolz. Dette er popkultur på sitt beste, srsly.

6 kommentarer:

Øyvind sa...

Det er trist når journalister begir seg ut på noe de ikke kan. De burde i det minste ha satt seg _litt_ inn i hva lolcats egentlig er.

Forstår godt at du reagerer.

Sofie sa...

Nettopp! Men det må sies at det ikke er så enkelt å formidle hva LOLCats egentlig dreier seg om via ord. Jeg prøvde, og endte opp med det litt halvhjerta blogginnlegget her;)

Øyvind sa...

:) bedre enn ingenting! Jeg tror lolcats startet i 2003 på 4chan.com. Lolcat er egentlig et synonomy for katte makro, som er tekstingen på bildene av katter i artige situasjoner og positurer. Språket på bildene har etterhvert fått kategorien dialekt, noen kaller den kitteh - andre lolspeak.

Det finnes mange genre av dem, jeg liker best Ceiling cat og Schrodinger's cat - Boks-fenomenet. :)

Sofie sa...

O hai!

LOLCats er jo et utrolig morsomt fenomen da, men jeg tror nok det er litt sånn hat det eller elsk det.

Man bør jo bla igjennom en del bilder før man kommer ordentlig inn i sjargongen og humoren, først da er det virkelig sjarmerende.

Sunniva sa...

takk for tips:)

ukas-idiot sa...

Mer av dette! Jeg vil se den sviende kritikeren Sofie med LOL-kattzekloerne ute. Countryalbum kan fuglene ta seg av.

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails