Siste poster

søndag 12. oktober 2008

Country til nasjonen

Glem Heidi Hauge og Liv Marit Vedvik, glem trailergrill, trailersprekk og cd-salg på bensinstasjonene: i morgen den 13.oktober får landet en ny countrydronning. Ida Jenshus heter hun, og du kan like greit merke deg navnet først som sist uavhengig av om du er svak for cowboyhatt, banjo og slide-gitar eller ikke. Ida Jenshus kan godt vise seg å bli noe av det friskeste som har skjedd i norsk musikkliv på aldri så lenge, og da har jeg ikke glemt at Marit Larsen også er ute med nytt album i disse dager.

Det er ikke til å stikke under en stol at jeg umiddelbart har latt meg begeistre av Ida, men om salgstallene skyter i været når albumet slippes i neste uke stiller jeg meg noe avventende til. Mange husker henne kanskje fra "Lyden av lørdag" på NRK hvor hun gikk seirende ut av hele konkurransen for om lag et år siden, men spørsmålet er om nasjonen er moden for en countryartist som ikke primært profileres via landets bensinstasjoner og poserer på albumcoveret med frynsete skinnjakke i semsket skinn og spisse boots?

Selv lar jeg salgstall være salgstall, "Color of the sun" er utvilsomt et album som skal inn i min musikksamling, uansett hva nasjonens dom måtte bli. Jeg fryder meg stort over at en ung artist som Ida Jenshus, som til tross for at hun på lik linje med flere andre unge talenter har fått profilering gjennom en tv-konkurranse, styrer langt unna alt som minne om en hasteplate for å holde på effekten fra tv-eksponeringen. Et helt år har vi som oppdaget Ida gjennom "Lyden av lørdag" sett oss nødt til å vente på debutplata.

Som inngang til Ida Jenshus' roots- og country-univers anbefaler jeg låta "For the nation", som er radiosingel nummer to fra artisten, eller bare kjøp hele plata så er du ferdig med det.

Det skal i alle fall jeg. Ventetiden er over.

5 kommentarer:

ukas-idiot sa...

Du liker musikk du hehe

Sofie sa...

Korrekt observert;)

ukas-idiot sa...

Har du msn?

Sofie sa...

Nei, bruker ikke msn.

ukas-idiot sa...

MSN er livets vann, pleier pappa å si. Men aporops: hvorfor bruker du ikke talentet ditt på noe mer matnyttig enn populærkultur?

Å lese så stødige pennestrøk om musikk/osv er litt som å snorte safran, if you catch my drift.

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails