Siste poster

onsdag 27. august 2008

En verden full av kvinner, en liten ape, og en eneste mann


Tenk deg at alle menn på jorda har blitt drept av en uidentifiserbar pest. Nå er det bare deg, kjæledyrapen din og alle verdens kvinner igjen. I tillegg er mange av disse kvinnene krigerske amazoner som ønsker alle med et y-kromosom dit pepper'n gror.

Ikke særlig sannsynlig tenker du? Vel, tro om igjen. Det skjedde faktisk i 2002. I alle fall i fiksjonen.

Tegneserien "Y: The last man" handler om Yorick Brown, den eneste overlevende etter en mystisk pest som på uforklarlig vis har krevd livet til alt hankjønn på jorda, både dyr og mennesker. Samfunnet ligger i kaos, infrastrukturene svikter og verdens kvinner går en dyster tid i møte. Yoricks overlevelse representerer håpet om en ny fremtid for noen, mens han for andre utgjør en trussel mot det de anser som naturens nyopprettede balanse.

Hvis du aldri har lest tegneserier før, er "Y: The last man" et godt sted å begynne. Her finner du action og drama i skjønn forening, fortalt gjennom glimrende tegninger og en til tider nokså vittig dialog. Serien i sin helhet finnes i ti paperback-utgivelser, og hvis du ikke finner den på ditt lokle bibliotek eller i bokhandelen, kan den bestilles gjennom spesialbutikker som for eksempel Outland eller Avalon.

Om du fortsatt ikke skulle være overbevist, eller er en av dem som verken liker tegneserier eller har tenkt til å begynne med det, finnes det alikevel håp. Hollywood har trykket historien til sitt bryst, og produksjonen av filmen basert på tegneserien skal allerede være i gang.

Ja, takk sier jeg. Snurr film!

1 kommentarer:

Modestly sa...

Hmmmm du har iallefall fått meg interessert. Skal ta en tur på biblioteket jeg:)

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails