Siste poster

torsdag 8. januar 2009

Et hundeliv


Som om ikke det er nok at MGPjr-låta «Oro jaska beana» mildt sagt noe overraskende ble kåret til "Årets låt" av 45 musikkritikere i Dagsavisen, ligger de unge musikerene i Black Sheeps også an til å vinne Spellemann i kategorien "Årets hits". For all del, all honnør til unge rockeband, men å påstå at denne banalt enkle rockelåta om en plagsom hund virkelig er det beste som har kommet ut av musikkåret 2008 er bare trist.

I kjølevannet av Black Sheeps-suksessen har imidlertid de unge musikerne i bandet fått oppleve at suksessen ikke bare er fryd og gammen. Dagbladet melder at bandet "følte at det var juks" at bare vokalist Agnete Johnsen fikk være med på innspillingen av låta da MGPjrs samleplate skulle spilles inn.

Juks? Sett bort i fra mine enkelte ivrige "Oro jaska beana"-utrop nå og da grunnet låtas unektelig fengende karakter, kan jeg neppe betegnes som fan av verken låta eller bandet som sådan, men at det kan føles som juks at ikke bandmedlemmene selv får lov til å være med på innspillingen som ligger an til å vinne både Spellemann og allerede har overbevist 45 musikkritikeres om at de fortjener tittelen "Årets låt", kan jeg med letthet si meg enig i.

Faktisk har jeg bestemt meg for å gjennomføre en aldri så liten "Oro jask beana"-boikott for å vise min støtte til det unge bandet. Til tross for at det er lite som får opp humøret mitt mer et entusiastisk "Oro jaska beana"-utrop en grå regnværsdag, har jeg bestemt meg for at fra og med i dag er det brutalt slutt på denne gleden. Det skal ikke synges på denne låta verken i dusjen eller på kjøkkenet før en ny versjon foreligger, hvor hele bandet er musikalsk involvert.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Din integritet er misunnelsesverdig. Man føler med de unge musikere. Og man føler med de hvis hjerner har fått den ikke-stilltiende hunden på hjernen.

~b

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails