Siste poster

onsdag 1. oktober 2008

Popsatirisk familiemann


Mandag til fredag klokka halv sju hele uka igjennom på Viasat4, kan du få med deg animasjonskomedien "Family Guy", eller "Familien Griffin", som den intetsigende norske oversettelsen lyder. Hvis du er ukjent med denne serien, anbefaler jeg deg å ta tålmodigheten til hjelp. Min erfaring tilsier at det kan ta litt tid å få "Family Guy" innunder huden. Hovedkarakteren og familiemannen selv, Peter Griffin, er på mange måter så stein stokk dum at det nesten byr intellektet i mot å le av det. Men ingen grunn til bekymring, det blir bedre etterhvert. Eller verre, alt ettersom hvordan man ser på det.

Selv om det er Peter Griffins ubeskrivelige dumskap og andre banaliteter som står i sentrum i serien, er det absolutt ikke dette alene som gjør den morsom. Serien er også stappfull av hysterisk harselering over ulike popkulturelle fenomener, så her gjelder det å ha referansepunktene sine i orden. Spør du meg, er "Family Guy" popsatire av ypperste klasse, litt dårlig forkledd som tiss-og-bæsj humor.

Seth MacFarlane, skaperen av "Family Guy" forteller i et intervju med Time Entertainment at han i motsetning til hva man får inntrykk av når man ser serien, selv slett ikke er noen storkonsument av popkultur. -Vi er 17 tekstforfattere i ett rom, og hver og en av oss har ulike kulturelle referanser, forteller han. -Hvis jeg mangler noe når det kommer til popkultur, finnes det alltid noen som kan fylle inn de manglende kunnskapene.

Apropos manglende kunnskaper, hvis du er av dem som aldri har fått med deg noe om denne tvilsomme familiemannen Peter Griffin, har du en gylden sjanse nå. Viasat4 har i lang tid vist "Family Guy" på hverdagsettermiddagene, men er nå i gang med første sesong igjen.

Ett råd på veien: Ikke gi opp etter kun en episode.

2 kommentarer:

Ben sa...

Family Guy ble den nye Simpsons for meg. Og om du liker Family Guy så må du også ta en titt på American Dad. Samme skaperen, litt type humor, annet persongalleri (inkludert en alien som grovt utnyttes for sin melk i en av episodene som er Naked Lunch verdig).

Sofie sa...

Har sett American Dad ja. Æsj, den melke-episoden er uforglemmelig, potetsalat har aldri blitt det samme etter å ha sett den....

Liker fortsatt Family Guy bedre, men American Dad er ingen dårlig erstatning.

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails